onsdag den 30. marts 2011

Besøg i SIV

Onsdag den 30. marts
Idag har vi besøgt Børnehuset Siv. Det er en slags børnehave for alvorligt syge børn. Børn som dig der i længere tid er isoleret. Det var en helt fantastisk oplevelse!. Vi mødte nogle virkelig rare mennesker der tog hjerteligt imod os, som havde vi været faste besøgende. Vi blev vist rundt i dejlige lyse og venlige lokaler med alt hvad hjertet begærer. Nede i selve ”børnehaven” var en masse dejligt legetøj og en helt igennem gennemført dukkekrog med vaskemaskine, køleskab, microovn, komfur, tørrestativ, dukkevogne, kaffemaskiner, dukkesofaer og senge osv.. og selvfølgelig en hel hel masse legemad. Du indtog straks krogen sammen med Katrine, en af pædagogerne:-)
BH Siv er tilrettelagt sådan at man skal henvises dertil af sin kommune. Når man er blevet ”en af dem” kan man komme så meget som man har brug for i deres åbningstid 10-16.30. Man ringer om morgenen og fortæller at man kommer. Det er tilrettelagt sådan at forældrene er der det meste af tiden. Klokken 11.30 går børn og pædagoger til ”sangrummet” og forældrene går i køkkenet. Her spiser vi sammen, den lækreste forkost lavet af køkkendamen, mens I spiser sammen med pædagogerne. Det giver 1 times ”frirum” for både forældre og børn. SKØNT! Vi får rigtig snakket med de andre forældre der er der denne dag.
Vi har gennem morfar fundet ud af at der i vores kommune er en pige på din alder med samme sygdom. Hun kommer i børnehuset SIV, men hendes forældre har måtte kæmpe længe med kommunen. Vi håber de har banet vej for os andre. Nu kan vi i hvertfald henvise til at hun ”har fået lov”.
Jeg var helt høj da vi kom hjem og vi dansede stopdans mm. I stuen sammen med Clara. Vejret var også dejligt så vi tilbragte det meste af aftenen udenfor. Og for en gang skyld sprang vi aftenbadet over...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar